Ιατρικός Σύλλογος Άρτας: Ταξίδι στην αρχαία ελληνική Ιατρική μέσω των αρχαίων αναθημάτων

10 Φεβρουαρίου 2018

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε μία ξεχωριστή εκδήλωση στις 7 Φεβρουαρίου 2018 στην αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας, με ομιλητή τον διακεκριμένο επιστήμονα κ. Στέφανο Γερουλάνο, τ. Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Ζυρίχης, τ. Καθηγητής Ιστορίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ιδρυτή του Μουσείου Ιστορίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας, στο πλαίσιο ομιλιών "Βραδιές Τετάρτης" στο Μουσείο.

Ο κ.Γερουλάνος μας ταξίδεψε λοιπόν στην αρχαία ελληνική Ιατρική μέσω των αρχαίων αναθημάτων, που έφεραν στο φως οι ανασκαφές. Πρόκειται για ευρήματα που δείχνουν ότι και τότε οι ιατροί έκαναν ακριβή ιατρική διάγνωση και χειρουργικές επεμβάσεις.

Μια εμπεριστατωμένη αναδρομή, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών με το πλήθος των σπάνιων φωτογραφιών που παρουσιάστηκαν.

Για δημοσίευση εκδηλώσεων και δελτία τύπου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2020

LIVEARTA.COM
Εκδηλώσεις / Music Events / Magazine