Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Άρτας για την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας

16 Μαρτίου 2017

Μπορούμε να συμβάλουμε στη διατήρηση της βέλτιστης στοματικής μας υγείας μέχρι τα γεράματα μας, εάν από νωρίς υιοθετήσουμε καλές συνήθειες υγιεινής, αποφύγουμε τους παράγοντες κινδύνου και φροντίζουμε να επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρό μας για τακτικό έλεγχο.

• Οι κύριες νόσοι του στόματος, η οδοντική τερηδόνα και οι νόσοι του περιοδοντίου είναι οι πιο διαδεδομένες νόσοι του στόματος. Προσβάλλουν το 60-90% του παγκόσμιου πληθυσμού!
• Η στοματική υγεία σχετίζεται και επηρεάζει άμεσα και σημαντικά και τη γενική υγεία του οργανισμού.

Η διατήρηση της υγείας των δοντιών, των ούλων και κατ΄ επέκταση όλου του στόματος, αναδεικνύει το χαμόγελό μας, ανεβάζει την αυτοπεποίθησή μας και προάγει τη γενικότερη ψυχική και σωματική μας υγεία.

Η πρόληψη των κυρίων νόσων του στόματος και η επίτευξη καλής στοματικής υγιεινής μπορεί να γίνει πολύ εύκολα με την υιοθέτηση καλών συνηθειών , όπως: καθημερινό βούρτσισμα, υγιεινή διατροφή, αποφυγή καπνίσματος και τακτική επίσκεψη στον οδοντίατρο.

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για να επιτευχθεί αυτό, είναι να συνειδητοποιήσει ο καθένας από εμάς, την σημασία της πρόληψης από την βρεφική κιόλας ηλικία, μέσω της σωστής καθημερινής στοματικής υγιεινής, καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής μας, μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Ας κάνουμε το βούρτσισμα οικογενειακή μας υπόθεση!

Ας διατηρήσουμε ένα στόμα υγιές για να μιλάμε, να γελάμε, να γευόμαστε και να φιλάμε για όλη μας της ζωή!

Με το στόμα μιλάμε, γευόμαστε, φιλάμε. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ! Υγιές και όμορφο στόμα από 0 έως 100 χρονών!!!

Οδοντιατρικός Σύλλογος Άρτας

Για δημοσίευση εκδηλώσεων και δελτία τύπου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2020

LIVEARTA.COM
Εκδηλώσεις / Music Events / Magazine