Αν ο άνθρωπος έκοβε τις καταχρήσεις θα μπορούσε να ζήσει έως και 130 χρόνια

02 Μαϊος 2015

Φτιαγμένο ώστε να μπορεί να ζήσει 120 ή και 130 χρόνια είναι το ανθρώπινο σώμα, σύμφωνα με τον καθηγητή Δερματολογίας στο ΑΠΘ Δημήτριο Ιωαννίδη.

Ο καθηγητής, ο οποίος έδωσε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την 4η Μαΐου (Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος), σημείωσε πως για να γίνει αυτό, ο άνθρωπος θα πρέπει να κόψει τελείως τις καταχρήσεις, οι οποίες ευθύνονται για τον πρόωρο θάνατο. Μια από αυτές είναι και η υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

«Το ανθρώπινο σώμα είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε να αντέχει 120-130 χρόνια ζωής. Το 1% περίπου των ανθρώπινων γονιδίων τροποποιεί τη λειτουργία του όσο γηράσκει ο οργανισμός (150-200 γονίδια). Τα χαρακτηριστικά της μακροβιότητας είναι τα χαμηλά λιπίδια, η έλλειψη καπνιστικής συνήθειας, το χαμηλό σωματικό βάρος –μείωση θερμίδων κατά 20% αυξάνει κατά 20% το προσδόκιμο ζωής– η ήπια άσκηση (όχι καταπόνηση) και η διατήρηση υγιούς δέρματος», επισήμανε ο κ. Ιωαννίδης, ο οποίος αναφέρθηκε ειδικά στην ηλιοθεραπεία.    

Σχετικά με τη μόδα αυτή, η οποία, όπως ο κ. Ιωαννίδης είπε, λανσάρεται σαν όμορφο ηλιοκαμένο δέρμα, υπάρχουν ενδείξεις πως η φωτογήρανση και ο κίνδυνος του καρκίνου του δέρματος, ειδικά της επιθετικής του μορφής, του μελανώματος, αποτελούν μια οδυνηρή πραγματικότητα για τους ανθρώπους.   

Οι καρκίνοι του δέρματος εμφανίζονται σε κάποιο ποσοστό ανθρώπων και αυξάνονται παρά τη χρήση αντηλιακών, η φωτογήρανση όμως αναπτύσσεται σε διαφορετικό βαθμό σε όλους τους ανθρώπους και σε όλη την επιφάνεια τους δέρματος που εκτίθεται στον ήλιο.

Για δημοσίευση εκδηλώσεων και δελτία τύπου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2020

LIVEARTA.COM
Εκδηλώσεις / Music Events / Magazine