Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας: Διάσχιση Πινόβου στις 17/18 Οκτωβρίου

Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας: Διάσχιση Πινόβου στις 17/18 Οκτωβρίου

08 Οκτωβρίου 2020

Στην ορεινή Αλμωπία μας οδηγούν τα βήματά μας για την αναζήτηση των χρωμάτων του φθινοπώρου. Το βασίλειο της οξιάς, όπως αποκαλείται από πολλούς το Πίνοβο, προσφέρει απλόχερα την ομορφιά του στους λιγοστούς επισκέπτες. Πυκνά δάση οξιάς με ελάχιστη πεύκη και δάση βελανιδιάς καλύπτουν τους πρόποδες, ενώ ψηλότερα κυριαρχούν τα αλπικά λιβάδια όπου το καλοκαίρι μπορεί κανείς να χορτάσει από τα άγρια μύρτιλλα που φύονται.

Φέτος θα πραγματοποιήσουμε μια όμορφη διάσχιση που θα μας επιτρέψει να χαρούμε το μεγαλείο το φθινοπώρου αλλά και αυτού του όμορφου ορεινού όγκου που τόσο μας έχει εντυπωσιάσει. Ξεκινάμε από το χωριό Αετοχώρι και από εκεί ανεβαίνουμε στην εντυπωσιακή κορυφή Βίσογκρατ στο 2.150μ και στη συνέχεια την ψηλότερη κορυφή Κορφούλα στα 2.156μ για να κατεβούμε στο χωριό Θηριόπετρα.

Βαθμός Δυσκολίας: 3

Ώρες πορείας: περίπου 12

Υψομετρική διαφορά: ↑1.800μ ↓ 2.120μ

Απόσταση: 23χμ

Αρχηγός: Χρήστος Νούτσος (τηλ. 6973219624)

Διανυκτέρευση: Σε σκηνές στο χωριό

Αναχώρηση: Σάββατο 15:00 από το πάρκινγκ της Εμποροπανήγυρης

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν τα μέλη του συλλόγου καθώς και τα δόκιμα μέλη. Ως δόκιμα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρεις (3) εξορμήσεις και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

Για δημοσίευση εκδηλώσεων και δελτία τύπου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2020

LIVEARTA.COM
Εκδηλώσεις / Music Events / Magazine