Εκδήλωση για την αναστήλωση της γέφυρας Κοράκου

05.06.2015

Εκδήλωση, στην οποία θα γίνει η πρώτη πανελλαδική προβολή της ταινίας του Ηπειρώτη σκηνοθέτη  Νίκου Παπαθανασίου, με τίτλο «Σαν Παραμύθι - Η θρυλική γέφυρα Κοράκου του Αχελώου», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, στις 9 μμ, στην αίθουσα του Μ/Φ Συλλόγου «Σκουφάς», στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην Άρτα.

Την εκδήλωση διοργανώνει  ο Δήμος Γ. Καραϊσκάκη, από κοινού με την Ομοσπονδία Ραδοβιζινών, την Αδελφότητα Πηγιωτών Άρτας και με την υποστήριξη της «Διαπεριφερειακής Επιτροπής Άρτας-Καρδίτσας για την αναστήλωση της γέφυρας Κοράκου».

Η ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Αδελφότητα Πηγιωτών Άρτας και υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, κ. Χρ. Καπερώνη, αναφέρει:

«Με την ευκαιρία αυτής της εκδήλωσης, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους Τζουμερκιώτες για την αναστήλωση της Γέφυρας της Πλάκας. Στηρίζουμε ολόψυχα την προσπάθεια όλων τον φορέων και υπηρεσιών για τον σκοπό αυτό. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα δούμε την γέφυρα της Πλάκας να ξαναστέκεται όρθια μετά την καταστροφή της από τις πλημύρες του χειμώνα. Έτσι όπως θέλουμε και ελπίζουμε να γίνει και με την ιστορική γέφυρα Κοράκου, την μεγαλύτερη μονότοξη των Βαλκανίων, έχουσα άνοιγμα βάσης 48 μ. και μέσο ύψος 26 μ., που κατασκευάστηκε το 1515 από τον  Άγιο Βησσαρίωνα, Επίσκοπο τότε Λάρισας και ανατινάχθηκε  στις 28 Μαρτίου του 1949, κατά την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

Θεωρούμε ότι η προβολή αυτής της ταινίας  θα είναι  ένα σπουδαίο γεγονός και για την πόλη της Άρτας, αλλά και μεγάλης  σημασίας ενέργεια για την προώθηση του βασικού στόχου μας, που είναι η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση πολιτικών και αυτοδιοικητικών αρχών, καθώς και των επιστημονικών και πολιτιστικών φορέων του τόπου μας.

Είναι εφικτή προσδοκία και όχι ουτοπία η αναστήλωση της γέφυρας Κοράκου και η προστασία της «Κούλιας», συνάμα δε  και η προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της κοιλάδας του Αχελώου. Ελπίζουμε ότι με την εκδήλωση αυτή θα υπάρξει αφύπνιση  και της επιστημονικής κοινότητας, για να προχωρήσει με πιο γρήγορο ρυθμό η υλοποίηση της προσπάθειάς μας.»

Ώρα 21:00, Αίθουσα Μ/Φ Συλλόγου Σκουφά

Για δημοσίευση εκδηλώσεων και δελτία τύπου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2020

LIVEARTA.COM
Εκδηλώσεις / Music Events / Magazine