Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας

«Εν Νυκτί» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας

01-02.08.2018

Στις εκδηλώσεις της πανελλήνιας δράσης με τίτλο «Εν Νυκτί…», που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με θεματική τη νύκτα συμμετέχει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Άρτας θα παραμείνει ανοικτό την Τετάρτη 1 και την Πέμπτη 2 Αυγούστου, από τις 20:00 έως τις 22:00. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί από αρχαιολόγους της υπηρεσίας στη μόνιμη έκθεση του μουσείου, όπου εκτίθενται ευρήματα από την Αμβρακία, τη σημαντική κορινθιακή αποικία στη Βορειοδυτική Ελλάδα, τα οποία χρονολογούνται από τους αρχαϊκούς έως τους ρωμαϊκούς χρόνους. Επίκεντρο της ξενάγησης θα είναι τα εκθέματα που έχουν άμεση σχέση με το θέμα του εορτασμού (λύχνοι, εστία και συμπόσια στην ενότητα του οίκου κ.α.).

Στους χώρους της μόνιμης έκθεσης εκτίθενται, παράλληλα, έργα σύγχρονης γλυπτικής της εικαστικού Ευδοκίας Παπαγεωργίου, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης με τον εύγλωττο τίτλο «Διάλογοι στον χώρο και στον χρόνο».

Ο νυχτερινός περίπατος θα συνεχιστεί στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων, με την περιήγηση στην έκθεση με θέμα «Νεώτερη Κεραμεική από την Άρτα 16ος-20ος αιώνας», όπου θα δοθεί έμφαση σε αγγεία καθημερινής χρήσης, που χρησιμοποιούνταν σε δείπνα, αλλά και αγγεία τελετουργικά, λύχνους και «δοχεία νυκτός», προερχόμενα από ανασκαφές στην πόλη της Άρτας. Ο περίπατος θα ολοκληρωθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου, με την περιοδική έκθεση «Νεώτερη Κεραμική από την Ήπειρο-Συλλογή Φ. Ραπακούση», όπου εκτίθενται κεραμικά αντικείμενα προερχόμενα από τα σημαντικότερα εργαστήρια κεραμικής της Ανατολής, της Ιταλίας, της Βόρειας Ευρώπης και του ελλαδικού χώρου κατά τους νεώτερους χρόνους.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Για δημοσίευση εκδηλώσεων και δελτία τύπου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2020

LIVEARTA.COM
Εκδηλώσεις / Music Events / Magazine