Θεατρική παράσταση «Η Θαυμαστή Μπαλωματού» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα

31.05-03.06.2018

Το θεατρικό εργαστήρι του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου ‘’Σκουφάς’’ θα παρουσιάσει την θεατρική παράσταση «Η Θαυμαστή Μπαλωματού» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα την Πέμπτη 31 Μαΐου έως την Κυριακή 3 Ιουνίου και ώρα 9:15 μ.μ. στην Πνευματική Στέγη του Συλλόγου.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα ( 1898- 1936) είναι ποιητής και δραματουργός που το θεατρικό του όραμα του δημιούργησε ένα δεύτερο χρυσό αιώνα ισπανικού θεάτρου.

Η « Θαυμαστή Μπαλωματού» ( έργο γραμμένο το 1930) είναι μια λαϊκή κωμωδία που συγγενεύει πολύ με την Κομμέντια ντελ´ Άρτε και το κουκλοθέατρου.

Το δροσερό πνεύμα αυτής της κωμωδίας, μας μεταφέρει σε μια κωμόπολη της ισπανικής υπαίθρου της εποχής του μεσοπολέμου και στις διαπροσωπικές σχέσεις των κατοίκων της. Πρόκειται για την ιστορία μιας νέας γυναίκας που αγωνίζεται ενάντια στην κακόβουλη πραγματικότητα της κλειστής κοινωνίας του χωριού και στις συγκρούσεις της με τον κοινωνικό περίγυρο. Ο Λόρκα, πιστεύοντας στη δύναμη και την ομορφιά του λαϊκού θεάτρου, μιλά για τα ήθη και έθιμα του λαού, αλλά και για την πανανθρώπινη αξία της αγάπης.

Το έργο εμπλουτίζεται από ποιητικά στοιχεία και συμβολισμούς και παρουσιάζεται ως ένα θεατρικό «παραμύθι».

Παίζουν:
Κυριακή Κετιπίδου, Εύη Πελούμπη, Φώτης Παπαφώτης, Φωτεινή Τσαδήμα, Λυδία Βασιλείου, Αννα Μαρία Κτιστάκη, Νικόλα Μόσχος, Μιχάλης Ψαροβασίλης, Θανάσης Κουτσούνης, Παντελής Σιώζος, Θεοδώρα Σιώρου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Έλλη Μανθα
Σκηνογραφία: Γιάννης Κράβαρης
Επιμέλεια κουστουμιών: Ειρήνη Νάκου
Μουσική επιμέλεια: Κυριακή Κετιπίδου, Έλλη Μάνθα
Κατασκευές κούκλας: Ειρήνη Νάκου, Καρολίνα Τζίκερα
Επιμέλεια Φωτισμού και ήχου: Γιώργος Νικολακόπουλος” G Sounds & Lights”
Φωτογραφίες: Φωτογραφική ομάδα Άρτας ΦΟΑ
Κομμώσεις: Φωτεινή Τσαδήμα
Μακιγιάζ: Αισθητικοί Hondos Center Άρτας
Βίντεο: Πορταίτο Kolioulis Photography Studio
Υπεύθυνη θεατρικού εργαστηρίου: Αγγελική Κολιού-Κολιούλη

Για δημοσίευση εκδηλώσεων και δελτία τύπου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2020

LIVEARTA.COM
Εκδηλώσεις / Music Events / Magazine