Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2015 στην Άρτα

18.05.2015

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Για το έτος 2015 έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές». Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2015 με τις εξής δράσεις:

• Την ημέρα του εορτασμού, Δευτέρα 18 Μαΐου 2015, η είσοδος στα δύο μουσεία αρμοδιότητάς μας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας και το Μουσείο – Γλυπτοθήκη της Παρηγορήτισσας, θα είναι ελεύθερη για το κοινό, με παράλληλες ξεναγήσεις.

• Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Άρτας και συγκεκριμένα με τη Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής θα υλοποιηθεί εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Ανακυκλώνοντας… τα παλιά - παλιά χρόνια και τώρα», διάρκειας δύο ημερών στις 14 και 15 Μαΐου (ημέρα Πέμπτη και Παρασκευή) στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας.

Για δημοσίευση εκδηλώσεων και δελτία τύπου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2020

LIVEARTA.COM
Εκδηλώσεις / Music Events / Magazine