Δήμος Γ. Καραϊσκάκη: Τριήμερο εκδηλώσεων τιμής στον Αρχιστράτηγο της Ελληνικής Επανάστασης

21-23.07.2017

Με τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στις 21 - 22 - 23 Ιουλίου 2017 ο Δήμος Γ. Καραϊσκάκη θα τιμήσει τον Αρχιστράτηγο της Ελληνικής Επανάστασης Γ. Καραϊσκάκη στη γενέτειρά του την Σκουληκαριά.

Σε πείσμα των καιρών και με υψηλό το φρόνημα των δημοτών καθώς και ένθερμη διάθεση των νέων παιδιών θα διοργανωθούν: Δυο ημέρες 21 και 22 Ιουλίου αθλητικές δραστηριότητες: (ποδοσφαιρικός αγώνας - αγώνες δρόμου - βραβεύσεις νικητών και τιμητικές βραβεύσεις αθλητών με καταγωγή από το Δήμο μας που πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις).

Με καθολική συμμετοχή των νέων όλης της Άρτας στον 2ο αγώνα δρόμου τιμής "Στα χνάρια του γιού της καλογριάς" που γίνεται σε δύο διαδρομές 5 και 10 χιλιομέτρων σπάνιας φυσικής ομορφιάς θα στείλουμε μήνυμα ομοψυχίας του Αρτινού κόσμου και ταυτόχρονα θα αναδείξουμε και θα προασπίσουμε ιστορικές αλήθειες σε πείσμα κάποιων που βάλθηκαν να παραχαράξουν την ιστορία της Πατρίδας μας.

Στην κορύφωση των εκδηλώσεων την Κυριακή 23 Ιουλίου χορευτικά τμήματα με δεκάδες μικρούς και μεγάλους χορευτές από τον Μουσικοφιλολογικό Σύλλογο "Σκουφάς" από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Καλεντίνης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Διασέλλου θα συμμετέχουν στο χορευτικό δρώμενο (Γ. Καραϊσκάκης: Ο Αχιλλέας της Ρωμιοσύνης) και με την αφήγηση δυο μαθητριών Λυκείου του Δήμου μας θα μας μεταφέρουν σε μεγάλες ιστορικές στιγμές της ζωής του ήρωα.

Ο Δήμος μας στην διάρκεια της 3ης ημέρας, ημέρα κορύφωσης των εκδηλώσεων θα βραβεύσει τον Νικόλαο Ντασκαγιάννη (Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός - Επιθεωρητής Δημοτικών Σχολείων) για την προσφορά του ως εκπαιδευτικού σε χωριά του Δήμου μας τα δύσκολα χρόνια, και για την συγγραφή βιβλίων για την ιστορία της περιοχής μας.

Για δημοσίευση εκδηλώσεων και δελτία τύπου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2020

LIVEARTA.COM
Εκδηλώσεις / Music Events / Magazine