Ημερίδα διανομής σπόρων και σπορόφυτων στο κτήμα «Ζεύκι»

22.05.2016

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αράχθου Άρτας, συνεργασία με την τοπική ομάδα διατήρησης ντόπιων σπόρων: «Η κιβωτός των Τζουμερκιώτικων σπόρων» διοργανώνουν την Κυριακή 22 Μαΐου 2016, στον Βαθύκαμπο Άρτας στο κτήμα «Ζεύκι», ημερίδα διανομής σπόρων και σπορόφυτων.

Σύντομη περιγραφή:

Οι σπόροι είναι αγαθό της φύσης το οποίο πέρα από τη βάση της παραγωγικής διαδικασίας αποτελεί κομμάτι της ιστορίας, της παράδοσης και του πολιτισμού και συνδέεται άμεσα με τη βιοποικιλότητα, την οικονομία και την ιστορία κάθε τόπου.

Η εκδήλωση έχει στόχο:

● Να ενημερωθούν για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς και τους κίνδυνους που απορρέουν από την διάδοση τους για την υγεία και το περιβάλλον.

● Να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητικές κοινότητες της περιοχής με σκοπό να αλλάξουν στάσεις και συμπεριφορές ώστε να συνεχίσουν την παράδοση.

● Να γίνει ανταλλαγή απόψεων, πληροφοριών, γνώσεων και εμπειριών.

● Να συμβάλλει στη διάσωση και διάδοση των ντόπιων ποικιλιών σπόρων καθώς και της γνώσης γύρω από αυτούς που έχει μεταφερθεί από γενιά σε γενιά.

● Να προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενοι σπόρους μέσω της ανταλλαγής παραδοσιακών ποικιλιών λαχανικών, σιτηρών κ.λ.π.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

Στους παρευρισκόμενους θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Για δημοσίευση εκδηλώσεων και δελτία τύπου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2020

LIVEARTA.COM
Εκδηλώσεις / Music Events / Magazine