Μουσικό αφιέρωμα «Θείο Πάθος και παράδοση»

20.04.2016

Μουσικό αφιέρωμα με τίτλο «Θείο Πάθος και παράδοση» παρουσιάζει το Μουσικό Σχολείο Άρτας την Τετάρτη 20 Απριλίου και ώρα 19:30, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης «Άγιος Ιωάννης Θεολόγος».

Η θεματική του αφιερώματος αφορά στην προσέγγιση του Θείου Δράματος μέσα απ’ το πρίσμα της ζωντανής λαϊκής παράδοσης και της εκκλησιαστικής μας υμνολογίας. Έννοιες που σε μεγάλο βαθμό περιπλέκονται, καθώς η λόγια γραφή των ψαλμών, συναντά την προφορική παράδοση και απλότητα των δημωδών μας ασμάτων.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται θρησκευτικοί χοροί της Καππαδοκίας, κάλαντα του Λαζάρου από την Κάλυμνο, θρήνοι- μοιρολόγια της Παναγίας από την Κύπρο και τη Μ. Ασία, οι «Πόνοι της Παναγιάς» του Κώστα Βάρναλη και τα Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής.

Σας περιμένουμε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης, «Άγιος Ιωάννης Θεολόγος», την Τετάρτη 20 Απριλίου και ώρα 19:30.

theio pathos kai paradosi AFISA

Για δημοσίευση εκδηλώσεων και δελτία τύπου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2020

LIVEARTA.COM
Εκδηλώσεις / Music Events / Magazine