Ημερίδα για την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό

08.03.2016

Οι Διευθύνσεις Π/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Άρτας σε συνεργασία με το Δήμο Αρταίων, στα πλαίσια της Ημέρας ενάντια στη Σχολική Βία και τον Εκφοβισμό, 6 Μαρτίου, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «φαινόμενα βίας στο χώρο του σχολείου μεταξύ των μαθητών: ΠΡΟΛΗΨΗ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥΣ» και ομιλητή τον κ. Βασίλειο Κούτρα, Καθηγητή Αγωγής Υγείας, Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 και ώρα 7μ.μ. στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας, Κ. Αιτωλού.

Η πρόληψη και η αντιμετώπιση της σχολικής βίας είναι αναγκαία και προϋποθέτει την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση, την επιμόρφωση και τη συνεργασία εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων και τοπικής κοινωνίας. 

Η παρουσία των εκπαιδευτικών στην ημερίδα και η συμμετοχή τους στη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συμβάλλει σημαντικά στην επιμόρφωσή τους, για να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις συγκρούσεις μεταξύ των μαθητών, τόσο με τη λήψη άμεσων μέτρων όσο και με την υιοθέτηση μακροπρόθεσμων στρατηγικών, προληπτικών και κατασταλτικών.

Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες και σε κάθε ενδιαφερόμενο για το θέμα.

Με τη λήξη της ημερίδας θα δοθεί στους συμμετέχοντες ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

sxolikh via 8 mar 16 poster

Για δημοσίευση εκδηλώσεων και δελτία τύπου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2020

LIVEARTA.COM
Εκδηλώσεις / Music Events / Magazine