Χοροθέατρο: "Τάνγκο. Η ιστορία ενός νεαρού"

19-21.06.2015

Η ομάδα Αργεντίνικου Τάνγκο του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο Μακρυγιάννης" παρουσιάζει το Χοροθέατρο: "Τάνγκο. Η ιστορία ενός νεαρού".

Το tango δεν είναι ένας απλός χορός, μια ακολουθία βημάτων. Είναι μουσική και χορός, που αποτελεί τη συνεισφορά της Αργεντινής στον παγκόσμιο πολιτισμό. Πρόκειται για μια ολόκληρη γλώσσα επικοινωνίας με δικό της «λεξιλόγιο», και απίστευτη εκφραστικότητα.

Η παράσταση μας είναι μια αφηγηματική πράξη που περιέχει χορό στον οποίο συμμετέχουν οι μαθητές που παρακολούθησαν τα μαθήματα tango.

Βασίζεται στο βιβλίο της Christine Denniston «Το νόημα του τάνγκο» που είναι μια ιστορία του αργεντίνικου αυτού χορού που από τα στενοσόκακα του Μπουένος Άιρες έφθασε ως την παρισινή υψηλή κοινωνία.

Αφηγείται την εκπληκτική του ιστορία που μάγεψε τον κόσμο - μια ιστορία ανάμεσα στην πολιτική και το πάθος, τη μετανάστευση και τον ερωτισμό. Δείχνει πώς γεννήθηκε αυτός ο χορός στις ιδιάζουσες συνθήκες της Αργεντινής, προς το τέλος του δέκατου ένατου αιώνα, όταν ένα κύμα εισροής ευρωπαίων εργατών κι ένα περίσσευμα ανδρών πλημμύρισαν τη χώρα.

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕΝΑΡΙΟ: ΦΩΤΗΣ ΚΩΤΣΙΑΡΙΝΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΚΑ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΖΩΗ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ

ΑΦΗΓΗΣΗ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΦΩΤΗΣ ΚΩΤΣΙΑΡΙΝΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΚΑ

ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

ΣΚΗΝΙΚΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ

ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΚΩΤΣΙΑΡΙΝΗΣ ΦΩΤΗΣ, ΛΕΚΟΥ ΣΟΝΙΑ, ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ ΜΠΕΛΑ, ΜΑΝΤΖΙΟΥ ΕΛΕΝΑ, ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΜΠΑΤΣΟΥΛΗΣ ΣΙΜΟΣ, ΝΤΙΒΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΝΤΟΝΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ, ΠΕΤΣΑ ΧΡΥΣΑ, ΣΙΤΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΣΜΥΡΗ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ, ΣΤΑΘΑΤΟΥ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ, ΤΑΣΟΥΛΑ ΝΙΝΑ, ΤΖΟΥΡΜΑΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΤΣΑΝΤΟΥΚΛΑ ΣΟΦΙΑ.

Παρασκευή 19 και Κυριακή 21 Ιουνίου 2015, ώρα έναρξης 21:00

Αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Μακρυγιάννη, είσοδος 3 €

Για δημοσίευση εκδηλώσεων και δελτία τύπου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2020

LIVEARTA.COM
Εκδηλώσεις / Music Events / Magazine