Ενημερωτική συνάντηση για την ανάπτυξη Προγραμμάτων Special Olympics

Ενημερωτική συνάντηση για την ανάπτυξη Προγραμμάτων Special Olympics

22.02.2020

Τα Special Olympics καταρρίπτουν αποστάσεις, δυσκολίες και εμπόδια και συνεχίζουν το ταξίδι τους στην Ελλάδα! Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 11 π.μ. πραγματοποιούν ανοιχτή Ενημερωτική Συνάντηση στο Επιμελητήριο Άρτας για την Ανάπτυξη Προγραμμάτων Special Olympics.

Στη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστεί η Φιλοσοφία και η Αποστολή των Special Olympics καθώς και οι τρόποι ανάπτυξης του Τοπικού Προγράμματος Special Olympics, με απώτερο στόχο τη διοργάνωση αγώνων με τη συμμετοχή αθλητών με νοητική αναπηρία από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Τα άτομα με νοητική αναπηρία αλλά και οι οικογένειές τους έρχονται συχνά αντιμέτωπα με απομόνωση και αποκλεισμό. Το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, αποτελεί την υλοποίηση του πυρήνα της φιλοσοφίας του κινήματος των Special Olympics Hellas που είναι η ένταξη όσο το δυνατό περισσότερων ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό σύνολο, σε συνθήκες σεβασμού, αποδοχής και κατανόησης.

Η έλλειψη αθλητικών προγραμμάτων για άτομα με νοητική αναπηρία σε σημαντικό αριθμό πόλεων της χώρας ώθησε τα Special Olympics να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επέκτασης σε 21 πόλεις και στις 12 Περιφέρειες, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται και η Άρτα.

Η έναρξη του τοπικού προγράμματος πραγματοποιείται με την ουσιαστική συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές ανάγκες Ν. Άρτας «Αγία Θεοδώρα». Η υλοποίηση του σχεδίου που αυτή τη στιγμή προσδοκά να φτάσει σε όσες περισσότερες πόλεις της Ελλάδος μπορεί, γίνεται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Τα Special Olympics Hellas ανήκουν στο Παγκόσμιο Κίνημα των Special Olympics International, το οποίο εδώ και μισό αιώνα εκτείνεται σε 192 Χώρες ανά την Υφήλιο, έχοντας κεντρικό του στόχο την ένταξη ατόμων με νοητική αναπηρία μέσω του αθλητισμού. Από την πλευρά μας, συνεχίζουμε απρόσκοπτα τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει εδώ και 33 χρόνια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, υλοποιώντας πολυάριθμα καινοτόμα αθλητικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα, τα οποία αγκαλιάζουν τους αθλητές των Special Olympics και τις οικογένειές τους, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει η θέληση και η δύναμη της ψυχής.

Η παρουσία των Special Olympics στην Άρτα αποσκοπεί στην, χωρίς οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση, ενίσχυση της συμμετοχής ατόμων με νοητική αναπηρία σε αθλητικά προγράμματα, σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, καθώς και σε παγκόσμιους αγώνες Special Olympics.

Την ανωτέρω δράση έχουν κληθεί να τιμήσουν με την παρουσία τους το σύνολο των αρχών της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

Για δημοσίευση εκδηλώσεων και δελτία τύπου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2020

LIVEARTA.COM
Εκδηλώσεις / Music Events / Magazine