Πρεμιέρα του ντοκυμαντέρ «Μια Ζωή» του Αρτινού σκηνοθέτη Ντ. Γιώτη γυρισμένο στο Ν. Άρτας

Πρεμιέρα του ντοκυμαντέρ «Μια Ζωή» του Αρτινού σκηνοθέτη Ντ. Γιώτη γυρισμένο στο Ν. Άρτας

15.12.2019

Η ταινία ΜΙΑ ΖΩΗ, σε σενάριο και σκηνοθεσία Ντίνου Γιώτη, παραγωγή Παναγιώτη Κακαβιά, συμπαραγωγή ΕΡΤ και αφήγηση Γιάννη Φέρτη προβάλλεται στο ΠΑΛΛΑΣ, από την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, στις 7 μ.μ.

Όλα τα εξωτερικά γυρίσματα του ντοκιμαντέρ έγιναν στην Ήπειρο και τα περισσότερα από αυτά στο νομό Άρτας και συγκεκριμένα στις εκβολές του Αράχθου, στο Νεοχώρι, στην Κόπραινα, στον Άγιο Γεώργιο Γλυκορίζου, στα Θεοδώριανα. Και ακόμα: στην Βωβούσα, στους Μύλους Σουλίου, στον Καλαμά, στον Αχέροντα, στην Πρέβεζα, στον Αμβρακικό και στο Ιόνιο.

Το ντοκιμαντέρ ΜΙΑ ΖΩΗ έχει συμμετάσχει, μέχρι στιγμής, στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου Beyond Borders, στο 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας και στο 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου (London Greek Film Festival), όπου έλαβε το πρώτο βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ (1st Award Best Documentary).

Η ταινία πραγματεύεται την μοναδικότητα της ζωής μας εντός του πεπερασμένου χρόνου μας.Στο κομμάτι της μυθοπλασίας παρακολουθούμε την εξέλιξη της ζωής ενός παιδιού, παράλληλα με τον πλού ενός μικρού ξύλινου καραβιού. Από τις πηγές ενός ποταμού έως τις εκβολές του, σε αντιστοίχιση με την πορεία του ανθρώπου από τη γέννηση και τη νεότητα μέχρι τα γηρατειά και το θάνατο. Το καραβάκι, στην κατάβασή του, συναντά στροβιλισμούς, μαιάνδρους, καταιγίδες, συμπληγάδες, καταρράκτες, απάνεμα νερά, μέχρι να εκβάλλει στην απέραντη θάλασσα.

Ταυτόχρονα, ο αφηγητής, σε πρώτο πρόσωπο, από τη θέση του ανθρώπου που κατοικεί πάνω στον πλανήτη Γη, διερωτάται:

"Τι θα έκανα ή τι δεν θα έκανα ξανά, εάν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω; Για ποιές πράξεις ή παραλείψεις μου έχω μετανιώσει; Έζησα, άραγε, σωστά ή μήπως σπατάλησα το μερίδιο του χρόνου που μού έτυχε; Ποιό είναι, αν υπάρχει, το νόημα της ζωής;"

Εμβόλιμα, δεκαέξι σπουδαίοι ΄Ελληνες, απαντώντας στα παραπάνω ερωτήματα, αποφαίνονται για την εμπειρία και τη γνώση που αποκόμισαν από ταξίδι της δικής τους ζωής και μας χαρίζουν, σχεδόν αποφθεγματικά,το πολύτιμο απόσταγμα του βίου τους.

Η ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, ο πολιτικός Μανώλης Γλέζος, ο φιλόσοφος Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος, ο δημοσιογράφος Γιάννης Διακογιάννης, η συγγραφέας Άλκη Ζέη, ο νομικός Γεώργιος Κασιμάτης, ο σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος, ο αστρονόμος Σταμάτιος Κριμιζής, ο γεωλόγος Ηλίας Μαριολάκος, ο εξερευνητής Μπάμπης Μπίζας, ο φυσικός Ευτύχης Μπιτσάκης, ο συγγραφέας Ηλίας Παπαδημητρακόπουλος, ο οικονομολόγος Αδαμάντιος Πεπελάσης, η ηθοποιός Λήδα Πρωτοψάλτη, ο διπλωμάτης Thomas Scotes, ο ζωγράφος Παναγιώτης Τέτσης.

Στους ρόλους οι Αρτινοί Στέφανος Ζήσης (γέρος), Γιώργος Σκουτέλας (παιδί), Αγγελίνα Διαμάντη (γυναίκα), Δημήτρης Καραβασίλης (άντρας).

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 12ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝ/ΦΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15/12, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΙΣ 7.00 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΣΤΟ ΣΙΝΕ ΠΑΛΛΑΣ

Περισσότερα για την ταινία: https://dinosgiotis.gr/cinema/17/

Για δημοσίευση εκδηλώσεων και δελτία τύπου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2020

LIVEARTA.COM
Εκδηλώσεις / Music Events / Magazine